Höststädning Spiggen 2021

När: Lördagen den 16 okt

Info
2 st container (1 st trädgårdsavfall parkeringen), (1st grovsopor Allhuset)
Åke T bjuder på fika kl 10.30
Frågor om städningen ställs till
Trädgårdsbas Andreas Eriksson tel. 070-337 23 41
Biträdande trädgårdsbas Birger Atterling tel. 070-772 79 98

Städning enligt följande:
• All mossa och ogräs i stensättningar skall tas bort i närområdet runt era hus
• Rabatter skall grävas i era respektive tilldelade områden
• Alla är lika ansvariga att städningen i respektive städområde blir utfört.
• Häcken mot Jönköpingsvägen ska klippas. Till 1 meters höjd.

Har ni några frågor eller funderar vilka områden som gäller så kan ni ta kontakt med någon av trädgårdsbasarna.
Anmälan till fikat läggs i Åke Törnqvists postlåda Jönköpingsvägen 108L senast tors 14 okt. Lappen ska innehålla: Namn/fastighet och antal personer. 

Uppdaterad information gällande kanaländring i grundutbudet

Den planerade förändringen där TV10 ersätter TV6 i vårt grundutbud som vi tidigare kommunicerat skjuts framåt tiden och sker tidigast den 31/10 2021.

Varför sker kanalbytet? 
Nordic Entertainment Group har beslutat att ändra utbud och inriktning på TV6 som tidigare har varit en del av “Fri-tv-utbudet” (Free to air). Därför utgår TV6 ur vårt utbud och i stället återinför vi TV10 i grund utbudet.
Information till de boende
De boende kommer att få information via kanalplatsen när TV6 utgår De kan även läsa mer information på tele2.se/kanalandringar.
Övriga frågor
Avgifter och andra tjänster påverkas inte av förändringen. De boende kan fortsatt streama tv-kanaler i sin mobil, surfplatta. dator och till en tv, var som helst i hela EU, med Comhem Play.

Information om elbils-laddning

Information från Styrelsen till er som bor på Jönköpingsvägen i Spiggens område. Nu säljs det mer och mer elbilar eller hybridbilar som behöver laddas upp innan man kör fordonet. Det innebär att Styrelsen går ut med ett förtydligande gällande detta. Elen som används i de garage som ligger utmed Jönköpingsvägen betalas av samtliga garageinnehavare tillsammans.
Därför gäller följande:
Om man skall införskaffa ett fordon som behöver laddas upp elektriskt, så måste man själv bekosta en laddstation med jordfelsbrytare och en separat elmätare till sitt garage.
Mätarläsning för den installerade laddstationen skall läsas av 2 gånger per år, slutet på juni månad samt slutet på december månad och redovisas skriftligen till styrelsens kassör. (Fredrik Höög, Jönköpingsvägen 108K). Någon gång kan styrelsen begära att titta på mätarställningen för en extra kontroll.
Vi har ett bundet elpris från april 2020 och 5 år framåt. Den totala kostnaden inkl. överföringsavgift, energiskatt samt moms är 1,14 kr/kWh.
OBS! Priset kan ändras ifall vi måste höja amperen (säkringen) för att belastningen stiger om flera boende införskaffar elfordon i framtiden.